Welcome Blog


Isnin, 9 Jun 2014

Set Menguruskan Badan

LANGKAH PERTAMA : DETOX
Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin,lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. 

Selepas dinding usus kita bersih baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.Apa yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax atau Alfalfa. 

Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa.Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit.

Saya tidak menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit-birit kepada anak.

LANGKAH KEDUA : MEMECAHKAN LEMAK
Proses memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau Omega Guard. 

Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak itu terapung di dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat di dinding membran. 

Lecithin tidak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.Walau apa juga suplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan makan sesuka hati. 

Kena kurangkan lemak dan minyak,rajin bersenam dan banyakkan minum air.Sekurang-kurangnya 3 liter sehari.

LANGKAH KETIGA : MEMBINA OTOT DENGAN PROTEIN

Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. 

Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.Untuk protein terbaik, anda boleh memilih sama ada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ini tetapi gantikan dengan ESP/ Meal Shake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan).

Kenapa perlu mengambil protein?Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya,lembik dan kusam.

Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda.Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak.Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Contoh makanan yang kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu.

Ramai sudah merasai perubahan yang ketara dengan menggunakan set menguruskan badan ini.Anda berminat untuk mencuba???Cepat hubungi saya sekarang!!!  

Puan Nurul Aishah 
Call/Mesej/WhatsApp/Telegram 
011-24189402


*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan